Alla inlägg den 30 mars 2009

Av tiipa - 30 mars 2009 22:38

En dag...  som jag gärna hade hoppat över i allmänhet.... Men tur att lite agility lättar upp livet ibland när det mesta annat är pest...

Har fortsatt jobba med skickanden och inkallningar. Idag genom balansen och slalom, och enskilda hinder. Med Deus har jag dessutom tränat lite extra på att få honom att jobba "närmare" mig. Att kunna fokusera lite mer på mig, särskilt när jag säger hans namn. På banan vill jag att namnet ska betyda att han ska lägga lite uppmärksamhet åt mig, mitt håll,  får att få besked om sin uppgift.Han vill ju gärna bestämma lite mer själv så fort jag hamnar efter ngn sekund på banan. (jag VET... måste springa snabbare själv men...)


Så här är en kriterieplan jag följt från början.. men vi har arbetat med fart och intensitet och tränar på beteendet "fokus" mellan hinder och ibland förbi "fällor". 


Forma ögonkontakt:

Börja med att klicka för att hunden tittar mot dig, belöna nära nere vid dina ben. Det gör att hunden får fokus mot dig. När hunden börjar ta ögonkontakt så ska du i stället ”droppa” belöningen så hunden tappar ögonkontakten mellan varje gång. Träna 30 sek X 2, se om du får en förbättring i antal klick. Nästa steg är att få hunden att titta på dig längre stunder, men öka bara med någon sekund till per gång. Tänk på vad hunden gör samtidigt så att inte det också blir betingat med ögonkontakten. Lägg på signal när du förväntar dig att hunden ”lyckas”. Lägg på signalen precis när hunden börjar titta på dig, upprepa minst 10 gånger, testa att gå med hunden och säga signalordet för att se om den lärt sig signalen. Upprepa sedan, olika miljöer/situationer! Signal för ögonkontakt kan t.ex vara : ”Fokus” el. ”se hit”. Detta kan vara bra att ta till vid hundmöten el. andra tillfällen då man vill få kontakt med hunden.


.......hoppas min dag känns bättre i morgon.... lite svårt att förvänta sig gnista från hunden om man inte är på humör själv..... 

Ovido - Quiz & Flashcards