Alla inlägg den 16 mars 2009

Av tiipa - 16 mars 2009 09:14

Men det var en väldigt trevlig tävling!

..jag hade förväntat mig ett kallt och slitet ridhus enligt PM:et men det var ännu värre. Det var inte ens ett ridhus utan en inomhushall, såg ut som en bygghall. Underlaget skulle vara grus.. och det var det ju men med inslag av större stenar än så här och var. Trots det gick det alldeles utmärkt att springa. Upplägget var väldigt bra och funktionärerna jobbade mycket effektivt, vips så hade de byggt om banorna så det var inte direkt ngn dötid emellan direkt!

Klass 2 tävlade lördag och det var small och medium på förmiddagen. Vi var färdiga redan vid lunchtid! Helt fantastiskt fort! Ändå körde vi 3 klasser. Det var ju skönt att få tid över på dagen för annat också.

På lördagen tävlade jag alltså med Izor i hoppklass 2 och agilityklass 2 x 2.


Jag måste säga att jag faktiskt är riktigt imponerad av min hund och hans utveckling. Allt som oroat mig ex. att han skulle vara okoncentrerarad, titta på andra hanhundar el. tappa fokus under banan.. var inga problem alls!

 Han var "med" mig totalt! Så skönt! Hoppklassen var väldigt komprimerad och var en slags rundbana , mkt spring! ..men med några plötsliga svängar intill tunnelfällor.. Jag hade bestämt mig att att bara köra på för fullt och det gjorde jag också, men före en av fällorna så överdrev jag min svängsignal lite för mkt så jag tappade väl några sekunder där.. Ett jättefint lopp ändå av Izor. Resultat: O fel men som vanligt med den förbannelse som förföljer mig så kom vi i mål med 4 hundradelar efter pinnplatsen... säger bara *** också! Men jag försökte trösta mig..IGEN!!... med att det ju förstås är bättre att vara nära inte tvärtom... Agility A var en väldigt svår bana, mer i klass 3 nivå, och slalomingången , en treadle innan också där slalomet var nr 3 i den, var mer i VM nivå kändes det som.. suck.. Men vi klarade den!

 Tyvärr blev det fel tunnelingång på ett ställe där jag chansade på en vågad handling som jag tyvärr inte riktigt fixade..(vinna el. försvinna!) Kändes dock som ett bra lopp igen och med tanke på svårighetsgraden på den banan så var de helt ok med resultatet.

Ska försöka rita av den banan , den ska tränas på så allt sitter ordenligt om en liknande bana dyker upp igen!!


  I Ag B så var det en mer lagom nivå igen, den var rolig men ändå utmanande!

Vi nollade igen men denna gång så blev slalomet lite långsamt beroende på att jag inte fick till en bra sväng innan, han tappade lite fart redan där. Ändå ett lopp att vara nöjd med som helhet. Resultat: 0 fel igen!!  En 5:e placering. Men tiden räckte ju då inte till ngn pinne nu heller..


Men åh vad roligt det var att springa med Izor när han skötte sig så bra! Kontaktfälten (min lilla käpphäst..) satt bra i båda Ag. loppen. Kan nog börja lita på att de funkar säkert även på tävling nu!! Underbart!!

Av 5 starter hittills så har han nollat i 3 lopp! Strålande inledning på årets tävlingar!


På söndag tävlade jag med Deus i Hopp 1 och Ag 1 och han har också gått framåt med stormsteg! Yes! Äntligen 2 lopp på raken där han följde mig hela vägen och lyssnade på mina signaler!  Det är nog mkt tack vare träningen hos Jenny. Och oj.. vilken fart och glädje han har på banan.. gäller verkligen att kunna förvalta detta väl!

Vågar börja hoppas lite mer på honom nu...


I hopploppet så var både han och jag rätt överladdade.. slalomingångarna var ganska lätta så vi sprang på för fullt och tyvärr missade han en port på slutet. Jag körde vidare ändå och diskade oss frivilligt.



Till Ag loppet var mitt mål att iaf slalomet skulle funka men då var farten så hög så han inte lyckades klämma in nosen  rätt i andra porten (han är ju lång i kroppen så med hög fart så är det rätt svårt för honom faktiskt) . Då tog jag om det men som vanlig när en sak trasslar så tappar jag så lätt fokus och det blev några räddningar för mkt ..till slut tappade jag honom vid en tunnelfälla och det blev disk. Ändå är jag jättestolt över Deus prestationer under tävlingen! Nu har vi ju börjat få kontroll på våra svängar och han låter mig leda hela vägen! Ser väldigt ljust ut inför framtida lopp!


Helgen var underbar på alla sätt, på söndagen sken solen så skönt och det var töväder.. kändes härligt! Det var bara ett litet problem när vi skulle åka hem... Jag ville tävla direkt igen!! Men det dröjer flera veckor tills dess.. Nästa blir Kungsbackas och Oxies tävling. Längtar dit!


Lägger in en låt kl. 23.00....En spännande låt så här nära midnatt.... åh.. den väcker tankar...skulle gärna vilja åka till London och känna närmare på nattlivet där....

Ovido - Quiz & Flashcards