Alla inlägg den 3 januari 2009

Av tiipa - 3 januari 2009 14:09

Nu börjar tävlingarna på My Dog i Göteborg. Vi ska dit i morgon med första bussen. Det förväntas bli trafikkaos på em eftersom det även är en hockeymatch i Scandinavium som ligger strax intill så det är nog skönast att slippa tänka på bilen.

"Första bussen"... innebär tyvärr kl. 9.15  så här ute på landet, det är lite synd för då missar vi början av en uppvisning med signalhundar.


Men självklart kommer jag tillbringa mesta tiden vid agilitybanan. Och lite vid shetland sheepdog ringen. Handla något? Risken är stor att man kommer hem med sådant som man inte tänkte sig.... men lite laxolja till hundarna ska inhandlas.

 

Bild från agilitybanan förra året, Svenska mässan.


Det brukar vara varmt, lite syrefattigt och de starka lamporna och ljudet som ekar lite därinne gör det lite extra svårt för dem som ska tävla.

 Hoppas de fixat mattan lite bättre i år, förrra året lossnade den i några skarvar så de fick tejpa fast den efter en stund. Risken var stor att någon hade snubblat på den annars.


Något annat som kan ställa till med besvär är pelarna (syns på bilden). Domarna brukar vara duktiga på att göra banor så man inte kommer för nära pelarna men med full koncentration på annat och om man hamnar fel så...oupps!


Jag har tänkt att fota så mkt jag kan och skriva lite om tävlingen, återkommer om detta. Ev. sätter jag in det på min hemsida i stället.


Ser fram emot att se alla duktiga ekipage, några vill jag absolut inte missa. Det är bl.a en klubbkompis som tävlar och sedan måste jag självklart se Jenny Damm men några höjdpunkter blir även Maria Melakari, Åsa Söderman och Veronica Bache.

De som tävlar kommer att få en lååååång dag enligt vad det verkar på PM:et. Nu håller vi tummarna för dem!!!

 Nu ska vi träna agility själva en stund, slalomingångar enligt klockan står på schemat och svängsignaler ska förstärkas.


En tröst så länge för er som inte kan åka till My Dog.. På filmen nedan syns Jenny Damm när hon tävlar på MY Dog förra året, banan man ser har vi tränat på förut .. åtminstone flera delar av den.. och den slalomingången är inte lätt i farten!! Men man kan göra himla bra träningskombinationer av olika delar av banan.


Ovido - Quiz & Flashcards